Verkkosivuston SSL-suojaus

Useimmat verkkoselaimet merkitsee kaikki ilman SSL-suojausta olevat verkkosivut turvattomiksi. Verkkosivujen SSL-suojaus on myös tärkeää hakukonenäkyvyyden kannalta, koska esimerkiksi Google suosii hakutuloksissaan SSL-suojattuja verkkosivuja. Lisäksi Euroopan unionin tietosuoja-asetus edellyttää suojattua yhteyttä mikäli verkkoisvulla kerätään henkilötietoja. Tällaisia tapauksia voi olla esimerkiksi verkkosivuilla olevat kyselyt, yhteydenottolomakkeet ja verkkomyynnissä käytettävät tilauslomakkeet, joissa kerätään mahdollisesti arkaluonteista tietoa.

Ilman SSL-suojausta olevat verkkosivut päätyy käyttäjien mustalle listalle, kun verkkoselain ilmoittaa sivuston turvattomaksi. SSL-suojausta ei periaatteessa tarvita sellaisilla sivuilla, jossa ei kerätä kävijöiltä mitään tietoja, mutta suojaus kannattaa siitä huolimatta hankkia lukuisista syistä.

  1. Se antaa kävijälle varmuuden turvallisesta verkkosivusta
  2. Arkaluonteiset tiedot pysyy ulkopuolisten ulottumattomissa, kuten luottokorttitiedot
  3. SSL-suojaus vähentää haittaohjelmien leviämistä
  4. Se parantaa hakukonesijoitusta Googlessa

SSL-suojatun verkkosivun tunnistaa osoiterivillä olevasta vihreästä lukon kuvasta. Mobiililaitteella lukon kuva voi olla myös musta.

SSL-sertifikaatti verkkosivuillesi

Suurin osa uusista verkkosivuista rakennetaan WordPress – pohjalle ja vanhojakin sivustoja päivitetään sille. WordPress on täynnä lisäosia joita voi ladata verkkosivun ohjausnäkymästä. SSL-sertifikaatin saa myös sitä kautta. Lisäosista löytyy Really Simple SSL – niminen lisäosa, joka suojaa sivusi ja on äärinmäisen helppo asentaa. Kaiken lisäksi se on ilmainen. Sillä on yli 3 miljoonaa latausta ja 5 täden, eli paras mahdollinen arvosana käyttäjiltä. Suosittelen käyttämään sitä, mikäli verkkohotellisi ylläpitäjä ei ole valmiiksi suojannut sivuasi.

Really Simple SSL – lisäosan asentaminen

Kirjaudu WordPress-sivusi ohjaunäkymään -> Lisäosat -> Lisää uusi -> Kirjoita Really Simple SSL -> Asenna nyt -> Ota käyttöön – > Paina ” Go ahead, activate SSL!“. Tämän jälkeen päivitä sivusi ja sinulla on SSL-suojattu verkkosivu.