Näin rakennat itsellesi täydelliset kotisivut

1. Hanki verkkotunnus

Verkkotunnus on www-osoite, joka johtaa sivuillesi. Ammattimaisen kuvan verkkotunnuksesta antaa sen loppupääte. Suosittelemme käyttämään ainoastaan .fi ja .com – päätteisiä verkkotunnuksia, kuten sivunrakentaja.fi/sivunrakentaja.com.

Verkkostunnuksen saa webhotellista, jossa voi myös valita itselleen ohjelman verkkosivun rakentamiseen.

SiteGround on täydellinen ratkaisu, mikäli .com – pääte riittää. SiteGround pesee muut palveluntarjoajat yleensä kaikissa kyselyissä ja testeissä. Se on myös WordPressin virallisesti suosittelema palveluntarjoaja. Erittäin nopeat palvelimet pitävät verkkosivusi nopeasti latautuvina ja 24/7 asiakastuki on aina valmiina auttamaan.

Zoner on suomalainen palveluntarjoaja, jolla on tutkitusti Suomen nopeimmat palvelimet. Ripeä tukipuhelin on auki viikon jokaisena päivänä. Sivuilla on myös tukifoorumi ja blogi mistä löytyy ohjeet mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Palvelussa on myös mahdollista valita huolenpito-palvelu, joka pitää huolen sivujesi turvallisuudesta ja ajantasaisuudesta. Zoner on lähtökohtaisesti ainoa järkevä vaihtoehto mikäli haluaa .fi-päätteisen tunnuksen.

2. Asenna WordPress

WordPress on verkkosivujen julkaisujärjestelmä, jota käyttää yli kolmasosa maailman verkkosivuista. Kumpikin webhotelli tarjoaa sen oletuksena.

3. Asenna lisäosat

 1. Really Simple SSL
 2. Elementor – sivunrakentaja
 3. Elementor pro

4. Hanki valmis ulkoasu

Sivunrakentajan kaupasta löytyy valmiita ja täysin muokattavissa olevia kotisivupohjia ilmaiseksi tai edullisesti. Lataa kotisivupohja ohjauspaneelin mallikirjastoon.

5. Asenna teema

Jos haluaa olla paras, tulee käyttää vain parhaita työkaluja. WordPressin teemakirjastosta löytyy Astra teema, jota suosittelemme käyttämään sen keveyden ja optimointikyvyn takia. Myös Sivunrakentajan kotisivupohjat on tehty käyttäen Astraa.

6. Lisää sivu

 1. Anna sivulle nimi esim. etusivu
 2. Sivun ominaisuudet -> Pohja  -> Elementor täysi leveys
 3. Sivupalkki -> Ei sivupalkkia
 4. Poista käytöstä osiot: Ensisijainen otsikkopalkki, otsikko ja alapalkki
 5.  Päivitä ja julkaise
 6. Muokkaa elementorilla
 7. Lisää malli -> omat mallit
 8. Lisää lataamasi mallipohja
 9. Muokkaa sisältö ja julkaise
 10. Lisää valikko ja päivitä.

Lopuksi

Jotta saat kaikki Elementorin loistavat elementit käyttöön, tarvitset Elementor pro – lisäosan. Se on myös välttämätön,  jotta voit käyttää Sivunrakentajan valmiita kotisivupohjia.

Tarvitsetko uuden logon? Fiverr on markkinapaikka mistä saa ammattimaisia logoja muutamalla kolikolla.